Molen d'Arke Oostkapelle
  • Molen D'Arke
    • Geschiedenis
    • Gegevens
    • FAQ's >
      • Wieken
      • Malen
  • Meelverkoop
    • Over onze producten
    • Onze doelstellingen
    • Ons assortiment
    • Recepten >
      • Brood
      • Pannenkoeken
      • Molenaarscake
      • Appeltaart
      • Kruidkoek
      • Speculaas
      • Zeeuwse bolussen
      • Oostkapelse koekjes
      • Walcherse smouters
      • Wafels
      • Oliebollen
      • Worteltaart
      • Feeststol
  • Foto-album
  • Filmpjes
  • Activiteiten
  • Gastenboek
  • Links
  • Contact
    • De molenaar
    • Adres
    • Openingstijden en rondleidingen
  • Molen D'Arke
  • Geschiedenis
  • Gegevens
  • FAQ's
  • Wieken
  • Malen
  • Meelverkoop
  • Over onze producten
  • Onze doelstellingen
  • Ons assortiment
  • Recepten
  • Brood
  • Pannenkoeken
  • Molenaarscake
  • Appeltaart
  • Kruidkoek
  • Speculaas
  • Zeeuwse bolussen
  • Oostkapelse koekjes
  • Walcherse smouters
  • Wafels
  • Oliebollen
  • Worteltaart
  • Feeststol
  • Foto-album
  • Filmpjes
  • Activiteiten
  • Gastenboek
  • Links
  • Contact
  • De molenaar
  • Adres
  • Openingstijden en rondleidingen
  • DESEMBROOD EN PATISSERIE
  • Broodassortiment
  • Patisserie
  • Molen D'Arke
    • Geschiedenis
    • Gegevens
    • FAQ's >
      • Wieken
      • Malen
  • Meelverkoop
    • Over onze producten
    • Onze doelstellingen
    • Ons assortiment
    • Recepten >
      • Brood
      • Pannenkoeken
      • Molenaarscake
      • Appeltaart
      • Kruidkoek
      • Speculaas
      • Zeeuwse bolussen
      • Oostkapelse koekjes
      • Walcherse smouters
      • Wafels
      • Oliebollen
      • Worteltaart
      • Feeststol
  • Foto-album
  • Filmpjes
  • Activiteiten
  • Gastenboek
  • Links
  • Contact
    • De molenaar
    • Adres
    • Openingstijden en rondleidingen
  • Molen D'Arke
  • Geschiedenis
  • Gegevens
  • FAQ's
  • Wieken
  • Malen
  • Meelverkoop
  • Over onze producten
  • Onze doelstellingen
  • Ons assortiment
  • Recepten
  • Brood
  • Pannenkoeken
  • Molenaarscake
  • Appeltaart
  • Kruidkoek
  • Speculaas
  • Zeeuwse bolussen
  • Oostkapelse koekjes
  • Walcherse smouters
  • Wafels
  • Oliebollen
  • Worteltaart
  • Feeststol
  • Foto-album
  • Filmpjes
  • Activiteiten
  • Gastenboek
  • Links
  • Contact
  • De molenaar
  • Adres
  • Openingstijden en rondleidingen
  • DESEMBROOD EN PATISSERIE
  • Broodassortiment
  • Patisserie
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

Kruidkoek

-1 zakje kruidkoekmix(700 gram)
-Ca. 350 ml water of melk
-Margarine/boter
-Paneermeel
-Bakpapier

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de kruidkoekmix met water of melk (ca. 350 ml) toe de dikte van een cakebeslag wordt verkregen. Vervolgens één groot cakeblik (ca. 35 cm lang) of 2 kleinere cakeblikken (ca. 15 cm lang) invetten met de margarine en vervolgens bestrooien met paneermeel ter voorkoming van het aanbakken aan de vorm.
In het cakeblik nu het beslag gieten. Daarna een stuk bakpapier invetten en met die zijde over het gevulde cakeblik leggen. Dit ter voorkoming van het openbarsten van de kruidkoek.
De kruidkoek(en) 60 minuten bakken op 170 graden. Na minimaal 50 minuten baktijd kunt u met een spies of satéprikker controleren of de kruidkoek goed gaar is. Steek de spies in het midden van de kruidkoek. Wanneer de spies er droog uit komt is de kruidkoek gaar.

Laat de kruidkoek langzaam afkoelen op het aanrecht alvorens hem uit het blik te verwijderen. De margarine/boter is alleen nodig voor het invetten van het cakeblik, verder is de gehele kruidkoek vetvrij.

TIP van de molenaar: Ongezouten noten (bijv. hazelnoten of amandelen) of gewelde rozijnen door het beslag roeren voordat het in de bakvorm(en) gegoten wordt.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.