Oliebollen
-700 gr. oliebollenmix
-Ca. 500 ml lauwe melk
-1 ei
-1 fles zonnebloemolie om in te bakken
Laat de apart bijgevoegde rozijnen 15 minuten wellen in water (of in rum). Roer de gedroogde gist en de suiker door de melk en laat het mengsel even wellen. Zeef de mix in een beslagkom Giet langzaam het mengsel van gist, suiker en melk bij en klop het geheel met een mixer met deeghaken, tot een plakkerig beslag. Klopt het ei los en voeg dit samen met de rozijnen toe aan het beslag. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag uur uur rijzen op een warme plek. Het beslag moet in volume ongeveer 2x zo groot worden. Verhit de zonnebloemolie op 180 graden. Schep met water bevochtigde lepels (of een ijslepel) een bol beslag in het vet. Na een aantal seconden wordt de oliebol iets groter en komt dan boven drijven. Keer de oliebollen regelmatig om. Na ongeveer 6 minuten zijn de oliebollen goudbruin en gaar van binnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker.
-Ca. 500 ml lauwe melk
-1 ei
-1 fles zonnebloemolie om in te bakken
Laat de apart bijgevoegde rozijnen 15 minuten wellen in water (of in rum). Roer de gedroogde gist en de suiker door de melk en laat het mengsel even wellen. Zeef de mix in een beslagkom Giet langzaam het mengsel van gist, suiker en melk bij en klop het geheel met een mixer met deeghaken, tot een plakkerig beslag. Klopt het ei los en voeg dit samen met de rozijnen toe aan het beslag. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag uur uur rijzen op een warme plek. Het beslag moet in volume ongeveer 2x zo groot worden. Verhit de zonnebloemolie op 180 graden. Schep met water bevochtigde lepels (of een ijslepel) een bol beslag in het vet. Na een aantal seconden wordt de oliebol iets groter en komt dan boven drijven. Keer de oliebollen regelmatig om. Na ongeveer 6 minuten zijn de oliebollen goudbruin en gaar van binnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker.