-600 gr. wafelmix -Ca. 500 ml lauwe melk -200 gr. roomboter -3 eieren
Warm de melk op totdat deze lauw is. Snijd de roomboter in kleine blokjes en smelt langzaam in een steelpan. Klop ondertussen de eieren op in een aparte kom. Zeef het meel en voeg hieraan de basterdsuiker en de gist toe. Maak in het midden van de kom een kuiltje en schenk hier de geklopte eieren en de gesmolten boter in. Mix nu langzaam alles goed door elkaar heen. Laat tijdens het mixen de melk langzaam in het beslag lopen. Mix net zo lang tot het beslag goed glad is. Laat het beslag een uur staan bij kamertemperatuur. Warm vervolgens het wafelijzer en vet dit in met boter. Wanneer het ijzer goed heet is, het beslag toevoegen. Bak de wafels vervolgens goudbruin in 3-4 minuten(sterk afhankelijk van temperatuur en type wafelijzer). Serveer de wafels met jam, poedersuiker of slagroom. De wafels kunnen ook geserveerd worden met kokos, kaneel of vers fruit.