Molenaarscake
-1 zakje cakemix (500 gram)
-Ca. 80 ml melk
-190 gram roomboter (of margarine)
-3 eieren
-Paneermeel
-Bakpapier
Verwarm de oven voor op 170 graden. Zeef de bloem en voeg hieraan de basterdsuiker toe. Verwarm de roomboter in een pannetje laag vuur totdat het vloeibaar is en giet dit in een tweede kom. Voeg hieraan de helft van de mix uit de andere kom toe en roer dit goed door. Vervolgens 3 eieren breken, opvangen in een schaaltje en goed door elkaar kloppen met een garde. Nu al roerende het schaaltje met geklopte eieren in de beslagkom toevoegen zodat het beslag vloeibaar wordt. Vervolgens de rest van de mix toevoegen.
Voeg hierbij (ca. 80 ml) melk toe totdat de dikte van een cakebeslag wordt verkregen.
Vervolgens een cakeblik (ca. 30 cm) invetten met margarine. Vervolgens over de ingevette oppervlakken paneermeel strooien.
In het cakeblik nu het beslag gieten. Daarna een stuk bakpapier invetten en met die zijde over het gevulde cakeblik leggen. Dit ter voorkoming van het openbarsten van de cake. Tijdens het bakken de oven niet openen, in dat geval komt er teveel koude lucht bij en is er kans dat de cake wat inzakt. De cake ca. 60 minuten bakken op 170 graden. Wanneer de korst goudbruin is, de oven uitzetten en de cake nog 15 minuten in de oven laten staan.
Laat de cake langzaam afkoelen op het aanrecht alvorens deze uit het blik te halen.
TIP van de molenaar:Ongezouten noten, gewelde rozijnen, stukjes appel, 3 eetlepels kaneelpoeder of 3 eetlepels cacaopoeder door het beslag roeren voordat het in de bakvorm(en) gegoten wordt.
-Ca. 80 ml melk
-190 gram roomboter (of margarine)
-3 eieren
-Paneermeel
-Bakpapier
Verwarm de oven voor op 170 graden. Zeef de bloem en voeg hieraan de basterdsuiker toe. Verwarm de roomboter in een pannetje laag vuur totdat het vloeibaar is en giet dit in een tweede kom. Voeg hieraan de helft van de mix uit de andere kom toe en roer dit goed door. Vervolgens 3 eieren breken, opvangen in een schaaltje en goed door elkaar kloppen met een garde. Nu al roerende het schaaltje met geklopte eieren in de beslagkom toevoegen zodat het beslag vloeibaar wordt. Vervolgens de rest van de mix toevoegen.
Voeg hierbij (ca. 80 ml) melk toe totdat de dikte van een cakebeslag wordt verkregen.
Vervolgens een cakeblik (ca. 30 cm) invetten met margarine. Vervolgens over de ingevette oppervlakken paneermeel strooien.
In het cakeblik nu het beslag gieten. Daarna een stuk bakpapier invetten en met die zijde over het gevulde cakeblik leggen. Dit ter voorkoming van het openbarsten van de cake. Tijdens het bakken de oven niet openen, in dat geval komt er teveel koude lucht bij en is er kans dat de cake wat inzakt. De cake ca. 60 minuten bakken op 170 graden. Wanneer de korst goudbruin is, de oven uitzetten en de cake nog 15 minuten in de oven laten staan.
Laat de cake langzaam afkoelen op het aanrecht alvorens deze uit het blik te halen.
TIP van de molenaar:Ongezouten noten, gewelde rozijnen, stukjes appel, 3 eetlepels kaneelpoeder of 3 eetlepels cacaopoeder door het beslag roeren voordat het in de bakvorm(en) gegoten wordt.