Grondstoffen
Van oudsher is de vruchtbare, Zeeuwse kleibodem in combinatie met het hoge aantal zonuren, uitermate goed
geschikt voor het verbouwen van tarwe. De afgelopen decennia is de productie van baktarwe op
Zeeuwse grond vergroot en verder doorontwikkeld. Tegenwoordig wordt er ook spelt en rogge verbouwd in
Zeeland.
De granen die op onze molen worden gemalen, zijn zoveel als mogelijk bij boeren in de directe omgeving betrokken.
Daarnaast geven wij de voorkeur aan biologisch verbouwde grondstoffen.
Onze leveranciers zijn onder meer:
-De Tarwecirkel te Kwadendamme
(www.tarwecirkel.nl)
-Biologisch akkerbouwbedrijf De Korenschoof
te Kamperland(www.dekorenschoof.com)
-Bioduin boederijwinkel Koudekerke
-Een aantal (hobby)boeren in Oostkapelle en omgeving
Het malen en verdere verwerking
Op onze molen worden zes verschillende soorten graan gemalen. Het maalproces is feitelijk nog hetzelfde als eeuwen
geleden. Het graan wordt gemalen tussen (basaltlava) molenstenen. Bij dit proces worden de korrels gelijkmatig
fijn gewreven. Hiermee blijft de kiem van de korrel behouden wat zorgt voor optimale smaak en bakkwaliteit.
Al het graan wordt nog op windkracht gemalen, er is geen motor om de stenen aan te drijven.
Een deel van het gemalen meel wordt gezeefd om bloem te verkrijgen.
De consument wordt heden ten dage, terecht, steeds kritischer op de ingrediënten van hun voedsel.
Vrijwel al onze melen worden door ons zelf geproduceerd. De bakmixen zijn door onszelf samengesteld en gemengd. De toevoegingen, zoals gist, bakpoeder, vruchten en suikers zijn zoveel als mogelijk biologisch.
Onze melen vrij van kunstmatige geur-, smaak- en kleurstoffen.
Bewust wordt er aan geen van onze producten conserveringsmiddel toegevoegd.
De gediplomeerde molenaar werkt volgens de Hygiënecode voor molens en ambachtelijke maalderijen,
opgesteld door het Gilde van Vrijwillige Molenaars en het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde.
Bakken en meel bewaren
Het is erg belangrijk dat de grondstoffen(voornamelijk gist en het zout) zeer nauwkeurig afgewogen worden en dat
alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Heeft u vragen over het bakken met onze producten? Dan kunt u altijd even contact opnemen met de molenaar.
Recepten zijn verkrijgbaar op de molen of via deze website of op de molen.
U kunt het meel het beste in de verpakking bewaren, droog, donker en koel zonder dat het kan verstikken: Het keukenkastje is de meest geschikte plek.
Op onze molen worden zes verschillende soorten graan gemalen. Het maalproces is feitelijk nog hetzelfde als eeuwen
geleden. Het graan wordt gemalen tussen (basaltlava) molenstenen. Bij dit proces worden de korrels gelijkmatig
fijn gewreven. Hiermee blijft de kiem van de korrel behouden wat zorgt voor optimale smaak en bakkwaliteit.
Al het graan wordt nog op windkracht gemalen, er is geen motor om de stenen aan te drijven.
Een deel van het gemalen meel wordt gezeefd om bloem te verkrijgen.
De consument wordt heden ten dage, terecht, steeds kritischer op de ingrediënten van hun voedsel.
Vrijwel al onze melen worden door ons zelf geproduceerd. De bakmixen zijn door onszelf samengesteld en gemengd. De toevoegingen, zoals gist, bakpoeder, vruchten en suikers zijn zoveel als mogelijk biologisch.
Onze melen vrij van kunstmatige geur-, smaak- en kleurstoffen.
Bewust wordt er aan geen van onze producten conserveringsmiddel toegevoegd.
De gediplomeerde molenaar werkt volgens de Hygiënecode voor molens en ambachtelijke maalderijen,
opgesteld door het Gilde van Vrijwillige Molenaars en het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde.
Bakken en meel bewaren
Het is erg belangrijk dat de grondstoffen(voornamelijk gist en het zout) zeer nauwkeurig afgewogen worden en dat
alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Heeft u vragen over het bakken met onze producten? Dan kunt u altijd even contact opnemen met de molenaar.
Recepten zijn verkrijgbaar op de molen of via deze website of op de molen.
U kunt het meel het beste in de verpakking bewaren, droog, donker en koel zonder dat het kan verstikken: Het keukenkastje is de meest geschikte plek.