-1 zakje Zeeuwse bolusmix (600 gram) -125 ml melk -50 gram margarine of roomboter -1 ei
Weeg 4 gram uit het zakje gist af en roer dit door de bloem. Snijd de margarine of roomboter in kleine stukjes en kneed deze door het meel. Klop nu het ei los en meng dit door het meel. Verwarm de melk totdat deze lauwwarm is. Vervolgens scheutje voor scheutje de rest van de lauwe melk toevoegen waarna het geheel te kneden tot een soepel deeg. Laat het deeg aansluitend ca. 1,5 uur rijzen onder een vochtige doek op een warme plaats. Ondertussen de kaneel en de bruine basterdsuiker door elkaar mengen. Na het rijzen, het deeg nog een keertje goed kneden. Weeg dan kleine deegstukjes af van 70 gram en laat deze ca. 30 minuten liggen onder een plastic zak of huishoudfolie. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden(heteluchtoven: 200 graden). Daarna de deegstukjes door het suiker-kaneelmengsel rollen. Hierbij niet te hard duwen, anders trekt de suiker teveel in het deeg. Rol de deegstukjes door de suiker uit tot lange strengen en rol ze op je vinger op als een drol. Doe dit als volgt: pak de streng aan het uiteinde tussen je duim en wijsvinger. Draai dan de streng in 2 keer rond je vinger. Het makkelijkste gaat dit plat op het aanrecht. Leg de bolussen gelijk op een beboterde of met bakpapier bekleedde bakplaat met het uiteinde van de streng onder de bolus. Bak de bolussen in 5 tot 10 minuten gaar en bruin. Na het bakken de bolussen gelijk omdraaien. Pas hierbij op voor de suikerstroop want die is erg warm! Laat de bolussen nu langzaam afkoelen maar niet te lang, anders drogen ze uit.