Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef het meel. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan het meel. Voeg vervolgens ook de basterdsuiker en evt. het citroensap toe. De noten nog niet door het meel mengen. Kneed het geheel door tot een soepele bal. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Maak nu met de hand balletjes en druk deze met een vork op de bakplaat, zodoende krijgt u mooie ribbeltjes in de koekjes. U kunt met de omvang van de geknede balletjes variëren in de grootte van de koekjes. Houd wel voldoende afstand tussen de koekjes op de bakplaat. Een andere manier is het deeg met een deegroller platwalsen op een met bloem bestoven aanrecht. Vervolgens kunt u er dan allerlei figuurtjes uitsnijden. Leg tenslotte de hazelnoten op de gevormde koekjes. De koekjes in de oven bakken gedurende 20 minuten op 200 graden tot ze zandkleurig worden. Vervolgens de koekjes van de plaat afhalen en op het aanrecht laten afkoelen.
TIP van de molenaar: Voordat de koekjes de oven in gaan kunt u ze d.m.v. een bakkwastje besmeren met een geklopt ei. Zo krijgen de koekjes een mooi glanzend kleurtje.