Molen d'Arke Oostkapelle
  • Molen D'Arke
    • Geschiedenis
    • Gegevens
    • FAQ's >
      • Wieken
      • Malen
  • Meelverkoop
    • Over onze producten
    • Onze doelstellingen
    • Ons assortiment
    • Recepten >
      • Brood
      • Pannenkoeken
      • Molenaarscake
      • Appeltaart
      • Kruidkoek
      • Speculaas
      • Zeeuwse bolussen
      • Oostkapelse koekjes
      • Walcherse smouters
      • Wafels
      • Oliebollen
      • Worteltaart
      • Feeststol
  • Foto-album
  • Filmpjes
  • Activiteiten
  • Gastenboek
  • Links
  • Contact
    • De molenaar
    • Adres
    • Openingstijden en rondleidingen
  • Molen D'Arke
  • Geschiedenis
  • Gegevens
  • FAQ's
  • Wieken
  • Malen
  • Meelverkoop
  • Over onze producten
  • Onze doelstellingen
  • Ons assortiment
  • Recepten
  • Brood
  • Pannenkoeken
  • Molenaarscake
  • Appeltaart
  • Kruidkoek
  • Speculaas
  • Zeeuwse bolussen
  • Oostkapelse koekjes
  • Walcherse smouters
  • Wafels
  • Oliebollen
  • Worteltaart
  • Feeststol
  • Foto-album
  • Filmpjes
  • Activiteiten
  • Gastenboek
  • Links
  • Contact
  • De molenaar
  • Adres
  • Openingstijden en rondleidingen
  • DESEMBROOD EN PATISSERIE
  • Broodassortiment
  • Patisserie
  • Molen D'Arke
    • Geschiedenis
    • Gegevens
    • FAQ's >
      • Wieken
      • Malen
  • Meelverkoop
    • Over onze producten
    • Onze doelstellingen
    • Ons assortiment
    • Recepten >
      • Brood
      • Pannenkoeken
      • Molenaarscake
      • Appeltaart
      • Kruidkoek
      • Speculaas
      • Zeeuwse bolussen
      • Oostkapelse koekjes
      • Walcherse smouters
      • Wafels
      • Oliebollen
      • Worteltaart
      • Feeststol
  • Foto-album
  • Filmpjes
  • Activiteiten
  • Gastenboek
  • Links
  • Contact
    • De molenaar
    • Adres
    • Openingstijden en rondleidingen
  • Molen D'Arke
  • Geschiedenis
  • Gegevens
  • FAQ's
  • Wieken
  • Malen
  • Meelverkoop
  • Over onze producten
  • Onze doelstellingen
  • Ons assortiment
  • Recepten
  • Brood
  • Pannenkoeken
  • Molenaarscake
  • Appeltaart
  • Kruidkoek
  • Speculaas
  • Zeeuwse bolussen
  • Oostkapelse koekjes
  • Walcherse smouters
  • Wafels
  • Oliebollen
  • Worteltaart
  • Feeststol
  • Foto-album
  • Filmpjes
  • Activiteiten
  • Gastenboek
  • Links
  • Contact
  • De molenaar
  • Adres
  • Openingstijden en rondleidingen
  • DESEMBROOD EN PATISSERIE
  • Broodassortiment
  • Patisserie
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

Wafels
Voor overheerlijke wafels!
 
-600 gr. wafelmix
-Ca. 500 ml lauwe melk
-200 gr. roomboter
-3 eieren
 
Warm de melk op totdat deze lauw is. Snijd de roomboter in kleine blokjes en smelt langzaam in een steelpan. Klop ondertussen de eieren op in een aparte kom. Zeef het meel en voeg hieraan de basterdsuiker en de gist toe. Maak in het midden van de kom een kuiltje en schenk hier de geklopte eieren en de gesmolten boter in.
Mix nu langzaam alles goed door elkaar heen. Laat tijdens het mixen de melk langzaam in het beslag lopen. Mix net zo lang tot het beslag goed glad is. Laat het beslag een uur staan bij kamertemperatuur.
Warm vervolgens het wafelijzer en vet dit in met boter. Wanneer het ijzer goed heet is, het beslag toevoegen. Bak de wafels vervolgens goudbruin in 3-4 minuten(sterk afhankelijk van temperatuur en type wafelijzer). Serveer de wafels met jam, poedersuiker of slagroom. De wafels kunnen ook geserveerd worden met kokos, kaneel of vers fruit. 




Powered by Create your own unique website with customizable templates.