Worteltaart
-Zakje mix voor worteltaart
-300 gram geraspte wortels
-185 ml plantaardige olie
-3 eieren
Voor de topping: 250 gram roomkaas , 70 gram poedersuiker, 2 eetlepels lemoncurd of sinaasappelmarmelade
Verwarm de over voor op 180 graden. Klop de basterdsuiker en de olie door elkaar met een mixer gedurende 2-3 minuten. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Zeef het meel boven het suiker/olie/ei mengsel. Hak de walnoten in stukjes en voeg deze samen met de geraspte wortels en de rozijnen toe aan het beslag. Giet het beslag in een ingevette springvorm die is bedekt met bakpapier. Bak de cake 55-60 minuten tot deze volledig gaar is. Maak ondertussen de topping, Meng poedersuiker, roonmkaas en 2 eetlepels lemoncurd(of sinaasappelmarmelade) door elkaar tot een glad geheel. Bestrijk de topping over de cake als deze bijna geheel afgekoeld is. De taart eventueel garneren met extra noten. Eet smakelijk!
Naar recept van Tilly Rose Vlissingen
Oude Markt 10 4381 ES Vlissingen
Tel. 0118-774203 - [email protected]
-300 gram geraspte wortels
-185 ml plantaardige olie
-3 eieren
Voor de topping: 250 gram roomkaas , 70 gram poedersuiker, 2 eetlepels lemoncurd of sinaasappelmarmelade
Verwarm de over voor op 180 graden. Klop de basterdsuiker en de olie door elkaar met een mixer gedurende 2-3 minuten. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Zeef het meel boven het suiker/olie/ei mengsel. Hak de walnoten in stukjes en voeg deze samen met de geraspte wortels en de rozijnen toe aan het beslag. Giet het beslag in een ingevette springvorm die is bedekt met bakpapier. Bak de cake 55-60 minuten tot deze volledig gaar is. Maak ondertussen de topping, Meng poedersuiker, roonmkaas en 2 eetlepels lemoncurd(of sinaasappelmarmelade) door elkaar tot een glad geheel. Bestrijk de topping over de cake als deze bijna geheel afgekoeld is. De taart eventueel garneren met extra noten. Eet smakelijk!
Naar recept van Tilly Rose Vlissingen
Oude Markt 10 4381 ES Vlissingen
Tel. 0118-774203 - [email protected]