Pannenkoeken
Voor 3 personen / ca. 15 stuks
-500 gr. pannenkoekenmix
-4 eieren
-Ca. 1 liter melk
-Halve theelepel zout
-Eventueel een zakje vanillesuiker
-Margarine/boter
Doe de pannenkoekenmix in een kom en voeg de halve theelepel zout (zorgt voor een knapperig randje rond de pannenkoek) toe. Indien van toepassing ook de vanillesuiker. Roer deze door de mix heen. Hieraan al roerend 500 ml melk toevoegen. Vervolgens een halve eetlepel margarine bijvoegen welke zorgt voor een smeuïge pannenkoek. Aan het mengsel nu een ei toevoegen en vervolgens wederom roeren. Vervolgens weer een ei toevoegen en weer roeren enz. Op die manier alle eieren verwerken. Nu aan het geheel melk toevoegen totdat een luchtig en klontervrij beslag ontstaat. De pannenkoeken bakken in margarine. Bak ze niet te dik en draai de pannenkoek om wanneer de bovenkant niet meer vloeibaar is.
TIP van de molenaar: Leg in de pan eerst twee plakjes ontbijtspek en giet hierover het beslag voor een heerlijke spekpannenkoek, eventueel direct na het omdraaien nog plakjes kaas leggen. Of geraspte appel, kleine stukjes banaan of gewelde rozijnen direct na het omdraaien op de pannenkoek leggen. Vervolgens mooi bruin bakken, heerlijk!
-500 gr. pannenkoekenmix
-4 eieren
-Ca. 1 liter melk
-Halve theelepel zout
-Eventueel een zakje vanillesuiker
-Margarine/boter
Doe de pannenkoekenmix in een kom en voeg de halve theelepel zout (zorgt voor een knapperig randje rond de pannenkoek) toe. Indien van toepassing ook de vanillesuiker. Roer deze door de mix heen. Hieraan al roerend 500 ml melk toevoegen. Vervolgens een halve eetlepel margarine bijvoegen welke zorgt voor een smeuïge pannenkoek. Aan het mengsel nu een ei toevoegen en vervolgens wederom roeren. Vervolgens weer een ei toevoegen en weer roeren enz. Op die manier alle eieren verwerken. Nu aan het geheel melk toevoegen totdat een luchtig en klontervrij beslag ontstaat. De pannenkoeken bakken in margarine. Bak ze niet te dik en draai de pannenkoek om wanneer de bovenkant niet meer vloeibaar is.
TIP van de molenaar: Leg in de pan eerst twee plakjes ontbijtspek en giet hierover het beslag voor een heerlijke spekpannenkoek, eventueel direct na het omdraaien nog plakjes kaas leggen. Of geraspte appel, kleine stukjes banaan of gewelde rozijnen direct na het omdraaien op de pannenkoek leggen. Vervolgens mooi bruin bakken, heerlijk!