Walcherse smouters
-1 zakje smoutermix
-Ca. 500 ml lauwe melk
-2 eieren
-Eventueel nog 1 appel in kleine, platte stukjes gesneden.
-Margarine of roomboter(om in te bakken)
Laat de apart bijgevoegde rozijnen 30 minuten wellen in warm water. Maak de melk lauwwarm en voeg hieraan de gedroogde gist toe. Laat dit mengsel een aantal minuten wellen.
Zeef de mix in een beslagkom, voeg hieraan langzaam het melk/gistmengsel toe en maak er een glad beslag van met behulp van een mixer.
Klop één voor één de eieren los en voeg deze samen met de rozijnen (en evt. de appel) toe aan het beslag. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag een uur rijzen op een warme plek. Verhit een grote koekenpan en schep hierin drie porties beslag met een juslepel.
Schep met water bevochtigde lepels (of een ijslepel) een bol beslag in het vet. Bestrooi de smouters met poedersuiker.
Eet smakelijk!